tirsdag 25. mai 2010

Rabarbra.


Her skulle det lages bæstas syltetøy.Som jeg husket det.Først må det sankes.Bolle til å ha rabarbraen i,kniv til å kutte vekk rot og blader.Og det som er et must for meg.Kosten.Kunne jo være noen mange fotet dyr på bladene og jeg måtte jo koste de bort. :) Vet at ho bæsta hadde nelllikspiker i,og det var litt brunt.Men der stoppet min viten om syltetøyet hennes.Så jeg fikk ei oppskrift fra Irene-w fra Din hobby.For å si det kort,det syltetøyet gikk i mat søpla.Ser ikke mye delikat ut.Så neste gang skal jeg glemme bæsta's syltetøy og bare la det være et minne og bruke noe andre ingredienser(trur ikke bæsta hadde oppi noe spesielt) og kanskje få et syltetøy jeg hæres å spise. :)

4 kommentarer:

Nina sa...

Du får prøve å age rabarbrasyltetøy en gang til, for det er kjempegodt! Og gjerne blande litt jordbær i :-)
Du finner mange oppskrifter på nettet, så det er bare å prøve seg fram! Lykke til!

amylin sa...

Du får søke litt på rabarbrasyltetøy, for det er kjempegodt. Har også hørt som Nina at det er mulig å blande i jordbær. Lykke til neste gang! Og jeg må si at jeg er imponert over Kinderegg-samlinga.

Gunn`s Kort sa...

Sier som de andre, ikke gi deg:)
Det er flere måter å lage rabarbrasyltetøy på. Noen blander i litt vann og tilsetter litt potetmel på slutten(blandet med vann), eller man kan koke med like mye sukker og rabarbra. Veies først. Det er godt med en vaniljestang kokt med. Denne må koke lengre. Noen tilsetter sitronsaft..Lykke til:)
PS: Smak deg fram underveis:)

Bæsta,ka duuuu jøøøørrrr??? (sonjasside) sa...

Neida,skal ikke gi meg,men bæsta sitt syltetøy var jo så godt.Men det er vel på tide å gå videre og få sitt eget. :)